Volg jij je hart? - Zijn en Schijn
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Volg jij je hart?

Hoofd of hart?

Elke dag word ik wakker met de gedachte; wat heb ik vandaag te doen? Steeds weer een stap zetten. Zet ik hem vanuit mijn hoofd of vanuit mijn hartDurf ik te vertrouwen op mezelf en mijn pad dat zich ontvouwt of pas ik me aan en volg ik de overtuigingen die ik ooit heb aangenomen van mijn omgeving? Dat laatste ken ik maar al te goed.  Steeds weer in die “moet” modus. Ik moet toch eigenlijk dit of dat, zo hoort het toch? Terwijl van binnen alles in mij een andere beweging wil maken.

Van waaruit beweeg je?

Inmiddels heb ik ervaren en geleerd dat het belangrijk is om die beweging van binnenuit te volgen. Dat ik dan vaak voor mijn gevoel minder “doe” en dat er dan juist meer ontstaat en gedaan wordt. Ken je dat, dat je jezelf een dagje vrij geeft en dan ineens al die achterstallige dingen juist gedaan worden? Geïnspireerd bewegen noemen ik het ook wel. Het gaat niet over niks doen maar om in het moment helder te voelen welke beweging gemaakt kan worden die mij en alles om mij heen werkelijk dientEr zijn allerlei natuurwetten aan het werk die ons helpen te creëren wat we diep van binnen graag willen. De wet van aantrekkingskracht, de wet van synchroniciteit, de wet van oorzaak en gevolg, het zelfgenezend vermogen, allerlei wetten waar we in bewegen.  Als we hier op gaan vertrouwen, kunnen we hierop af stemmen en vanuit meer ontspanning en overgave leven.

Hart werken of hard werken?

Het raakt me om mensen heel hard te zien werken vanuit overtuigingen, die helemaal niet kloppen bij wat ze echt van binnen voelen en waar ze zich misschien niet eens bewust van zijn. Het raakt me als ze zichzelf daarin verliezen en erop leeg lopen. Het raakt me dat ze denken dat dit de weg is en erin gevangen zitten.
Dat wat me raakt helpt mij te kijken in mezelf en te zien waar ik nog te hard werk vanuit overtuigingen die niet meer voor me kloppen. Ik zie gelukkig ook steeds meer mensen werken vanuit hun hart.
Dan noem ik het hart werken in plaats van hard werken. Ze doen dingen waar ze blij van worden en waar ze energie van krijgen. Hoe mooi is het als we dit voor onszelf creëren?
En ik hoor je al tegensputteren: “ja maar …… gevolgd door allerlei argumenten waarom dit niet lukt voor jou.

Stel je eens voor:

Wat als het wel kan? Hoe zou het zijn bewust te gaan kiezen voor jou? Misschien  hoef je niet eens wat anders te doen maar ga je ontdekken waarom je doet wat je doet. Zodat je weer opnieuw ja  (of nee) kan zeggen tegen de situatie waar je je in bevindt. Wat als je besluit om trouw te zijn aan jezelf en datgene te doen dat goed voelt voor jou, in het moment, waar je energie van krijgt? Dat je je hart gaat volgen.  Dat betekent niet dat je je alleen maar happy de peppie, blij en fijn zal voelen. Dat betekent dat je weerstanden krijgt, dat je angsten aan gaat kijken en toch gaat omdat er iets in jou dolgraag een kant op wil en je laat je niet meer tegen houden. Dat betekent dat er uitdagingen komen en je ze aangaat, dat je bereid bent te groeien.  Je gaat beseffen dat wanneer je ergens vast zit, je dit zelf creëert en er dus ook weer uit kan komen. Kan je in dit moment al voelen wat de gedachte alleen al met je doet? Mijn hart begint enthousiast te bonzen en ik voel energie door mijn lijf stromen en ik zeg met alles in mij; ja dat is het, dat klopt voor mij! Ken je dat?

Weerstanden en stemmetjes?

Of voel je nu allerlei weerstanden en hoor je stemmetjes voorbij komen die dit belachelijk vinden? Hoor ze en laat ze voorbij komen, dit is angst en dat is oké, neem ze waar en neem ze niet te serieus. Dit zijn de stemmen die je al zo lang tegenhouden datgene te doen waar jij goed bij vaart, het is tijd dat je de andere stemmen wat meer op de voorgrond laat komen. Die zachte liefdevolle stemmen die je vertellen dat je oké bent en dat je je talenten en kwaliteiten mag gaan leven en je hart gaan volgen.  En voor alle duidelijkheid. Dat wat ik voor jou schrijf, schrijf ik nu ook voor mezelf.  Het vloeit niet voor niks uit mijn vingers in de je-vorm. De zachtere stem in mij schrijft dit voor jou en mij. “Walk your talk”. En het is echt niet altijd even makkelijk maar zeker wel de moeite waard. Jij en ik, we zijn de moeite waard.  Elke dag ga ik deze uitdaging weer aan en ik vind het de moeite waard. Ook deze blog delen is zo’n uitdaging. Ik doe het maar gewoon hoe spannend ik het ook vind. En hopelijk kun je er wat mee. 

Ik duik graag in dit speelveld, in het veld van onbewust zijn, naar bewust zijn. Persoonlijk leiderschap, het stuur van je leven in eigen handen. Heb je ook zin om mee te duiken en jezelf te ont-moeten?
Heb je zin om dit samen met mij te doen? Kijk dan eens wat er mogelijk is en wat bij jou past.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.