Wie ben ik | Zijn & Schijn | Ik ben Saartje van Breda
108
page-template-default,page,page-id-108,bridge-core-3.1.6,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Over mij

Ik ben Saartje van Breda, geboren in 1973, in relatie met Bas en samen hebben we 2 heerlijke kinderen waar ik veel van geniet en leer, die me steeds weer uitdagen om bij mezelf te gaan kijken. In relatie met hen ontdek ik meer en meer over mezelf.

 

Met veel liefde en plezier begeleid ik individuele en groepssessies wanneer mensen op zoek zijn naar meer rust, ontspanning, vrijheid en bewustwording in wie ze werkelijk zijn. Wanneer we bereid zijn te luisteren naar wat ons lichaam te vertellen heeft en daarmee gaan samen werken komt er ontspanning op alle niveau’s.

 

Vanaf mijn 16de heb ik gewerkt in de entertainment-, theater- en musicalwereld als danseres, zangeres en actrice. In 2004 schoolde ik me bij tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang en werkte daar met veel plezier met kinderen tot 2013, ondertussen bleef ik me bijscholen en verdiepen in het werk dat ik nu doe.

 

In 2010 begon ik met sessies geven en in 2012 officieel met mijn eigen praktijk. Zingen doe ik nog steeds met “Saarzingt” een akoestisch duo en soms trio, maar mijn aandacht ligt nu voornamelijk bij Zijn & Schijn.

Een groot deel van mijn leven ben ik al bezig met lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. In allerlei vormen. Turnen, dansen, zingen, energetisch lichaamswerk en opstellingen. Ik heb altijd een lichaam gehad dat veel waarnam en erg gevoelig was. 

Ik had last van mijn lijf, voelde altijd wel wat.

Ik had/heb het ook echt nodig om elke dag wat met mijn lijf te doen, omdat ik anders het gevoel had dat het verstijfde, verkrampte, stokte. Dan deed alles zeer. Toen ik danste had ik ook allerlei klachten en blessures, ik heb allerlei therapeuten gezien en dan werd het even verlicht, maar vaak bleef het toch aanwezig.

Mijn lichaam werd op een gegeven moment een obsessie met hoe ik wilde dat het eruit zag. Ik had een bepaald beeld van hoe ik er graag uit zou zien en dat beeld was niet altijd wat mijn ogen zagen.

 

Voeding was ook altijd een zoektocht.

Het beïnvloedde mijn lichaam en hoe ik me voelde. Dus ook op dat gebied was ik altijd aan het zoeken naar wat goed was voor mij. De afgelopen jaren ben ik op een andere manier bezig geweest met mijn lichaam. Ik heb het op een andere manier leren kennen. Via Sensitherapie, energetisch werk, mentaal werk en opleidingen met opstellingen, waarbij het lichaam als waarnemingsinstrument wordt gebruikt, kwam ik erachter dat mijn lijf informatie geeft. Toen ik daar naar ging luisteren ging de energie in mijn lijf veel meer stromen en wees het mij de weg.

 

 

Ik begon mijn lijf te begrijpen.

Mijn lichaam neemt blijkbaar veel waar en fungeert als een sateliet, eerst maakte ik alles wat ik ervoer of waarnam allemaal van mezelf en sloeg het zo op in mijn lichaam, waardoor het vast werd gezet. Dit uitte zich dan in allerlei pijntjes en kwaaltjes. Door mijn ervaringen gedurende mijn jeugd kwamen daar ook nog allerlei trauma’s en beperkende overtuigingen bij waardoor veel spanning gecreëerd werd in mijn lichaam.

 

Ik was steeds ergens naar op zoek maar besefte niet zo goed wat dat was.

Op zoek naar mezelf? Wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat is mijn bijdrage hier? Wat is de zin van het leven? Wat heb ik te doen? Altijd een bepaalde onrust, tenminste dat is de invulling, die ik vaak van de buitenwereld terug kreeg. Ik werd zo geboeid door allerlei dingen, vond alles leuk en was ook snel verveeld als ik maar 1 ding deed. Het leven heeft zoveel te bieden en ik wil veel dingen meemaken en ervaren.

 

Een zoektocht of een ontdekkingsreis?

Ik kan het nu zien als een ontdekkingsreis; mijn ziel wil vrij zijn, wil leven, wil ervaren en ik kwam er op mijn weg achter, dat ik mezelf op zoveel vlakken onbewust beperkte, klein hield en tegenhield. Nog steeds doe ik dit op bepaalde vlakken, dus er zijn nog op allerlei gebieden mogelijkheden, om meer ruimte te creëren en meer mij te zijn.  Ontzettend interessant om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is voorbij aan de ervaringen, die we tot nu hebben gehad!

 

Mijn hele reis, op weg naar mezelf, in mezelf, het ontdekken van mijn potentie, mijn kracht, mijn lichaam, dat ik kan inzetten om energie weer te laten bewegen in mij en mijn omgeving. Door in het contact met anderen bij mezelf waar te nemen, maak ik verbinding op een ander niveau. Een essentiële laag waar ik kan waarnemen wat er voor een beweging gemaakt wil worden om meer ruimte te creëren en energie weer te laten stromen.

Waar vastgezette energie weer in beweging gebracht kan worden.

Waar we weer contact maken met de oorsprong, de bron, je essentie, van waaruit zoveel meer mogelijk is dan we denken. 

Er zijn allerlei natuurwetten van kracht. De wet van oorzaak en gevolg. De wet van aantrekking. De wet van zwaartekracht. Allerlei natuurwetten die maken dat er gebeurt wat er gebeurt. 

Waar ligt onze persoonlijke macht?

Waar hebben we invloed, wat is onze taak? 

 

De hele zoektocht naar hoe het toch allemaal zit heeft me een mooie reis opgeleverd, veel avonturen, mooie ervaringen, helderheid en bewustwording, vooral van mijn eigen onbewuste bewegingen.  Door hier steeds weer opnieuw bewust van te worden, krijg ik de keuze om antwoord te geven op situaties, in plaats van te reageren uit een vries, vlucht of vechtreactie. Met plezier ontdek ik de potentie van mens, lichaam en geest en wat er nog meer allemaal mogelijk is, dan we tot nu toe hadden “bedacht” of ervaren.

 

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent.”

 

Mijn inspiraties, opleidingen, cursussen en ervaringen:

Dansacademie, Acteren, Zang, SPW Kinderopvang, Silva Mindcontrol, Reiki 1/2/3, NLP, Bodytalk, Systemisch werk/ Opstellingen, Inklusief-opleidingen, Sensi-therapie, emotioneel lichaamswerk, Mindfulness, EFT, Yoga, Meditatie, Holistic Pulsing, Sociaal Pedagogisch werk, Fluisterkind, de Chakrapsychologie, meridiaanbanen, Living on light, Chineng Qigong, intuïtieve ontwikkeling, het leven, de mens, Acces Bars/ Acces consciousness, essentiële oliën, the acoustical wavelength, Hypnose (HIN), Human Garage Fascial Maneuvers.

 

Ik hou ervan om deze en steeds weer nieuwe inzichten samen te ontdekken en te delen, zodat we kunnen kiezen niet langer de schijn op te houden. Dat we gaan ZIJN wie we werkelijk zijn en van daaruit kunnen SCHIJNEN.

 

Welke bijdrage kunnen we voor elkaar zijn op onze reizen door het leven? Ik ontmoet je graag.