ESSE® Sessie, Energetic Synthesis of structural Embodiment - Zijn en Schijn
1108
page-template-default,page,page-id-1108,bridge-core-3.1.6,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

ESSE®

Energetic Synthesis of Structural Embodiment

Een totaal andere manier van “zijn en werken met” lichamen.

ESSE® is een hands-on lichaamsproces dat Access Consciousness™ tools combineert met allerlei verschillende manipulatie technieken, gericht op de fascia dat reikt tot in elke millimeter van het lichaam. 

ESSE® is ontwikkelt door Suzy Godsey in samenwerking met Gary Douglas de oprichter van Access Consciousness™. Gary merkte dat zij een unieke manier van werken had met lichamen en samen zijn ze dit verder uit gaan werken tot wat nu ESSE® (Energetic Synthesis of Structural Embodiment) is. Ze werkt ook veel met lichamen van paarden en dieren vandaar het paard in het logo.

Ik heb ESSE® dit jaar (2019) van haar mogen leren en het voelde als zo natuurlijk en herkenbaar in hoe ik al met lichamen werkte voor ik met Acces begon dus die combinatie is super!

ESSE® is ontworpen om veranderingen in de structuur en vorm van het lichaam te creëren, wat zorgt dat bewegingen makkelijker gaan, dat het lichaam makkelijker functioneert en dat de energetische systemen met meer gemak stromen.

Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat fascia reageert op vragen.

De tools van Acces nodigen je uit om in de vraag te blijven op alle gebieden van het leven en van je lichaam.

Alle facia systemen van het lichaam, van celniveau tot de grotere lichaamssystemen kunnen worden beïnvloed door deze manuele en energetische therapie.

In de behandeling ben ik met mijn handen zonder oordeel en in de vraag aanwezig in het weefsel en het lichaam wijst me de weg. Alles in het lichaam staat in verbinding met elkaar. Wanneer we op 1 plek in het lichaam werken, werkt dit door naar alle gebieden in het lichaam. Het kan dus zijn dat je met een klacht komt en dat ik niet perse daarop ga werken.

Wat geeft jouw lichaam aan dat het zal helpen veranderen?

Wanneer we ook als behandelaar elke analyse, conclusie en verwachting laten gaan, kan het lichaam alle ruimte krijgen om tot haar ware potentie te komen. 

Wat wordt er dan allemaal mogelijk voorbij aan dat we denken te weten? 

 

Conclusies, besluiten, overtuigingen, standpunten en dergelijke worden als informatie opgeslagen in de cellen en dit creëert iets, op verschillende plekken kan dit zich uiten in stugheid van het weefsel als een soort lijm dat verhard, er is dan weinig ruimte tussen de moleculen.
Met dit proces maken we de ‘lijm van oordeel’ als het ware weer meer vloeibaar, waardoor er ruimte ontstaat tussen de moleculen en het bewegingssysteem weer meer gemak kan ervaren.

Ik voel me dankbaar en blij wanneer ik met lichamen en moleculen op deze manier mag dansen en bewegen.

De ruimte die ontstaat is voorbij aan woorden. 

Ik ontmoet jou en je lichaam graag op de tafel in mijn praktijk.