Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik moet zijn. - Zijn en Schijn
786
post-template-default,single,single-post,postid-786,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik moet zijn.

Regelmatig heb ik zo’n moment dat ik blijkbaar niet wil zijn waar ik ben en dan voel ik me onrustig. Ik heb dan het gevoel ergens anders te moeten zijn, dan waar ik ben of iets anders te moeten doen dan dat wat ik aan het doen ben. Heel vermoeiend.

Op zich niet zo heel gek, dit is natuurlijk wel hoe we het vaak leren.

Ik hoor meestal de volgende woorden als ik ergens mee zit en me naar voel: “Weet je wat je eigenlijk moet doen?” En dan volgt een advies dat met de beste intentie wordt gegeven. Of er wordt gezegd: “Dat moet je ook niet doen! Je zou eigenlijk dat en dat moeten doen.”

Ik krijg sterk het gevoel dat ik het blijkbaar niet goed doe zoals ik het doe. Mensen willen heel graag helpen maar door het advies dat ze geven moet het blijkbaar anders dan ik het nu doe, anders zou ik me niet zo voelen, toch?

Heb ik hier invloed op?

Ik ga er inmiddels vanuit dat we altijd invloed hebben op situaties dus als ik dan onderzoek waardoor mij dit steeds gebeurt, kom ik erachter dat ik inmiddels van mezelf ken, dat ik onbewust, op die onderlaag, een beroep doe op die mensen en om hulp vraag. Ik nodig ze blijkbaar uit om mij te vertellen hoe ik het moet doen. Omdat ik het echt even niet weet. En natuurlijk heb ik allang tegen mezelf gezegd dat het weg moet en dat het anders moet!

Allemaal bewegingen van mezelf waar ik me steeds meer bewust van word.

Waar ik me ook bewust van word is dat ik andersom precies hetzelfde heb gedaan voor andere mensen. Als iemand me wat vertelde wilde ik meteen al mijn inzichten en tips met ze delen zodat ze vooral niet meer zouden voelen wat ze nu voelden. Ik wilde helpen en mee oplossen. Want het hoeft toch niet zo te gaan, het kan ook anders.

Oeps….

Herken je dit?

Wat kan je dan doen als je je zo voelt?

Wat als het eens niet anders hoeft? De afgelopen jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van dit soort patronen en ze helpen me niet om tot de kern te komen van waar het werkelijk over gaat. Ze leren me ook niet dat ik de antwoorden in mezelf kan vinden. Wat me bijvoorbeeld wel helpt om mijn eigen antwoorden te vinden, is dat dingen er mogen zijn en even ruimte kunnen krijgen, dan komen antwoorden in mezelf spontaan omhoog. Soms is het fijn om een vraag van iemand te krijgen waardoor ik me bewuster word van hoe ik de dingen zie en ervaar. Soms is het fijn om even samen met iemand stil te zijn en adem te halen op wat er allemaal voorbij komt. Ieder verantwoordelijk voor zijn eigen gevoel.

Allerlei handvaten die me helpen om meer helderheid over dingen waar ik tegen aanloop, te krijgen. Vandaag ben ik eens gaan zitten met deze quote die ik via de Droomdoelmethode van Bureau Dolly tot mijn beschikking kreeg.

“ Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik nu moet zijn”

Ik ga zitten, haal adem en zeg de zin, alles ontspant, er komt ruimte, ruimte om impulsen van binnenuit toe te laten en te laten bewegen, bijvoorbeeld deze impuls om dit met jullie te delen, of je er iets mee kan of niet, ik wil het graag van me af schrijven. Het opent van alles in mij. Ik voel mijn hart openen mijn buik en maag gebied voel ik bewegen, het stroomt. Waar ik net nog vast zat in mijn hoofd en naar beneden halende gedachten had, is er nu adem, blijdschap en vertrouwen.

Het hoeft niet anders dan dat het gaat, op mijn eigen tempo vanuit mijn eigen plek, dan kom ik tot de dingen die bij me passen en kan ik creëren vanuit mij.

Wanneer je even in “paniek” schiet is het fijn als je jezelf kan laten ervaren dat het veilig is en dat het allemaal helemaal oké is zoals het is. Je bent oké helemaal zoals je bent en met alles wat je nu voelt en met waar je nu bent. Anders was het namelijk niet zo.

Probeer het eens uit. Ga zitten en haal een paar keer diep adem. Zeg nu tegen jezelf:

“Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik moet zijn”.

 

 

Blijf ademen en herhaal het eventueel tegen jezelf. Met alles wat er op dit moment voor je is zeg je dit. Neem waar wat er gebeurt en laat het bewegen in jou. Ik lees graag wat het voor je doet.

Lieve groet,

Saartje

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.