Yoga/ Body & Mind - Zijn en Schijn
514
page-template-default,page,page-id-514,page-parent,bridge-core-3.1.6,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Yoga

Op dit moment is het voor yoga lessen alleen mogelijk om me in te huren voor een Yoga, Body & Mind workshop op lokatie bij speciale gelegenheden waar je met een groep mensen tot meer bewustzijn, lichaamsbeweging en ontspanning wilt komen. Wat kunnen we daarin samen creëren?

De lessen ontstaan vanuit stilte in het moment.
Waar wordt, in verbinding met de groep aandacht voor gevraagd?
Mijn lichaam gebruik ik als waarnemingsinstrument om te faciliteren, wat de groep aan oefeningen, houdingen en bewegingen op dat moment kan gebruiken.

Bewustwording, aandacht, toelaten, ontspanning, kracht, beweging, zachtheid, vrijheid, ruimte, adem en aanwezigheid

zijn sleutelwoorden voor mijn lessen.
Een combinatie van allerlei stijlen van lichaamswerk kan ik inzetten.

Ik zie graag een wereld voor me waar mensen hun eigen bewegingen in het leven maken, hun hart volgen, vrij zijn met zichzelf en anderen, en leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfliefde.

Wat is er nog meer mogelijk voor jou dan je tot nu toe hebt ervaren?

Resoneert mijn visie met die van jou?

Neem dan eens contact met me op en dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Info@zijnenschijn.nl of 0624562937

Ervaringen van de stilte in beweging en mindfulyogales:

 

In deze heerlijke les brengt Saartje mij naar de stilte in mezelf, naar mijn kern. Hier neemt zij ruim de tijd voor en van hieruit ondersteunt en motiveert ze mij om in beweging te komen. 

Doordat Saartje de groepsdynamiek haarfijn aanvoelt reageert zij vanuit haar eigen stilte op de behoefte van de groep en onstaan als vanzelf de bewegingen en de houdingen van die les. De ene keer is het heel klein en rustig en een andere keer is er meer dynamiek en kracht in haar les. Voor mijn gevoel sluit het altijd perfect aan op de groep.

De kracht ligt vooral in de manier waarop Saartje mij aanmoedigt om vanuit de stilte met mijn aandacht de beweging van mijn lichaam te volgen en het toe te staan om zo te bewegen waar het op dat moment behoefte aan heeft. Het voelt voor mij heel natuurlijk.

Saartje nodigt mij uit om mijn lijf op een liefdevolle manier toestemming te geven om af te wijken van “hoe het moet”. Hierdoor onstaat ruimte in mijn lijf waardoor ik makkelijker in de houding kan komen. Het verrast me iedere keer weer hoe fijn deze manier aanvoelt, het is nl zo anders als de, meestal, strakke opbouw en structuur van andere yoga vormen waarbij “hoe het moet” een belangrijke rol speelt. Wat ik zo herken in mijn dagelijks leven en waar ik maar wat graag meer afstand van probeer te nemen. Daarom voelt het juist heel bevrijdend om tijdens de les bij Saartje af te wijken van deze structuur en mijn eigen manier te volgen waardoor ik uiteindelijk toch in dezelfde houdingen terecht komt als de andere yoga vormen.

Door zo bewust in verbinding te zijn met mijn lijf, vanuit de stilte in mezelf, ben ik los van mijn gedachten en kan ik heel goed voelen wat er te voelen valt. En ondanks de inspanning voel ik me na de les van Saartje heel erg ontspannen en neem ik dit vol energie mee de dag in.

Natascha

 

Voor mij zorgt de manier van lesgeven van Saar voor een enorme verdieping. Doordat ze de les niet beperkt tot je fysieke lichaam maar ook energetisch werkt spreekt dit bij mij meerdere lagen aan waar mijn aandacht normaliter niet rijkt.

Wat ik ook erg prettig vind is haar sensitiviteit naar de groep toe. Haar vooraf bedachte lesopzet verandert ze schijnbaar moeiteloos wanneer ze aanvoelt dat de behoefte van de groep elders liggen. Ik gun iedereen een yoga ervaring van Saar!

Jacoba