Sensitherapie - Zijn en Schijn
285
page-template-default,page,page-id-285,page-parent,page-child,parent-pageid-70,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Sensitherapie

Sensi-therapie biedt een unieke, krachtige en zeer brede mogelijkheid tot het herstellen van onbalans op energetisch, fysiek en geestelijk niveau.
 Het geeft snel en effectief inzicht in de oorzaak die achter lichamelijke of psychische blokkades zit. De therapie is heel geschikt voor (over)gevoelige kinderen en volwassenen.


Tijdens een sessie bij Zijn & Schijn gaan we samen kijken naar wat jij op een onbewust niveau meebrengt om mee te werken.
 Door gehoor te geven aan wat je lichaam nodig heeft en daar aandacht aan te geven, kunnen dingen veranderen en kan de balans zich herstellen.

 

De stappen:

 1. Direct op gang brengen van het zelfherstellend proces (o.a. massage,
  verschillende behandeltechnieken en emoties vrijmaken)
 2. Wegnemen van oorzaken (o.a. remedies)
 3. Weghalen van gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
 4. Stoppen met toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)

Het lichaam heeft een hoop te vertellen. Soms zijn we geneigd te vluchten voor emoties en gevoelens en trekken we ons terug uit ons lijf zodat we in ons hoofd gaan zitten. We zijn dan niet “geaard”.
Een andere manier om dit te omschrijven, is dat we ons lichaam niet helemaal bewonen. We voelen niet echt meer en luisteren niet naar wat ons lichaam ons vertelt. 
Dit kan een tijd lang goed gaan, tot de opgeslagen emoties overlopen en blokkades veroorzaken.
Emotionele blokkades en ladingen kunnen zich openbaren als mentale of lichamelijk klachten en overgevoeligheden. 
Deze signalen “vertellen“ iets over onderliggende oorzaken. Door de oorzaak van de klacht aan te pakken, wordt het signaal overbodig en gaat het lichaam weer beter functioneren. 
Lichamelijke klachten kunnen ook ontstaan door een overgevoeligheid voor of juist een gebrek aan bepaalde voedingstoffen. 
Daarbij kan het wenselijk zijn om tijdelijk bepaalde stoffen te vermijden of juist toe te voegen zodat het lichaam de kans krijgt zich te herstellen.

werkwijze

Tijdens de behandeling hoef je alleen je schoenen uit te doen. Met een biosensor stel ik via een protocol bepaalde vragen van waaruit ik kan gaan behandelen.
Ik meet wat er op dat moment voor behandelstappen nodig zijn.

In de Sensi-therapie worden verschillende behandeltechnieken gebruikt.
Wanneer ik een Burn-out bij je meet, pas ik een speciaal hierop gerichte behandelmethode toe.

Na een behandeling meet ik of er nog ondersteunende middelen nodig zijn.
Deze metingen en ondersteunende middelen kunnen zijn:

 1. Het meten van een Remedie.
 2. Een Octaliet of Sensicure remedie kan wenselijk zijn om het proces van ontwikkeling te ondersteunen en/of versterken.
 3. Het meten van een Dieet.
 4. Hypoglycemiedieet / hypoglycemie basisch- dieet.
 5. Het meten van tekorten. Hierbij wordt bepaald of er aanvullingen wenselijk zijn van vitaminen en /of mineralen.(Orthomoleculair)
 6. Het meten van Oligo-elementen. Dit zijn mineralen die slechts in een zeer kleine hoeveelheid in het lichaam voorkomen.
  Ook wel sporenelementen genoemd.
 7. Een Allergiemeting. Hierbij wordt bepaald welke stoffen (tijdelijk) belastend zijn.
 8. Het meten van edelsteengebruik. De specifieke werking van de verschillende Edelstenen kunnen verlichtend en verzachtend zijn.

Aan het eind van de sessie meet ik of er een vervolgbehandeling nodig is en zo ja over hoeveel tijd. Na de behandeling is het goed om veel water te drinken: er zijn veel afvalstoffen vrijgekomen en die verlaten het lichaam via de ontlasting. Veel drinken is daarbij ondersteunend.

De Sensi behandelingen kunnen naast reguliere zorg worden toegepast, maar het is géén vervanging hiervan. De aanvullende middelen zijn op natuurlijke basis en kunnen zonder problemen bij medicijnen worden gebruikt.

Gebruik je medicijnen of andere alternatieve middelen neem deze dan mee.

Herstel van de omgevingsfactoren, voeding en energetische en lichamelijke onbalans leidt ertoe, dat de mens zijn eigen balans hervindt en zichzelf herstelt. Therapie geneest niet, noch de middelen, maar we scheppen slechts de omgevingsfactoren waarin dit kan gebeuren. Er is dan ook geen sprake van medisch handelen in welke vorm dan ook.